Powered By Blogger

Sonntag, 22. März 2015

Ce înseamnă a fi om

Ce înseamnă a fi om


Cunoaşteţi semnificaţia expresiei "a fi OM?" Este oare un fel de a spune "a fi om bun?". Se rezumă doar la atât? Atunci s-ar pune întrebarea "ce înseamnă a fi om bun?".

Dumnezeu, când l-a creat pe OM, i-a dat "chipul şi asemănarea" Lui, astfel că omul era un dumnezeu cu puteri limitate, limitat doar în spaţiu. El nu ştia ce este păcatul! Era atât de pur şi de curat sufleteşte încât în fiecare dimineaţă vorbea cu Creatorul său. Nu avea taine faţă de Dumnezeu şi părea că totul va rămâne aşa veşnic.

Pe lângă toate aceste calităţi cu care l-a înzestrat Dumnezeu pe OM, i-a dat şi o mare înţelepciune. Eu cred că trebuie, totuşi, să fii foarte creativ să poţi numi toate animalele existente astăzi pe Pământ, când multe specii au dispărut, ce să mai vorbim de primele zile din grădina Edenului. Dumnezeu a văzut că bărbatului (iş în ebraică) îi lipseşte un ajutor, un însoţitor, cineva care să îi ţină companie în restul zilei, când El "nu era" cu el. Şi astfel a creat-o pe femeie (işa în ebraică).

Ce frumos era în Eden: OMUL şi Creatorul său, într-o grădină superbă! Toate acestea au dispărut, cu excepţia Creatorului, care şi astăzi mai simte lipsa acelei părtăşii cu OMUL, creatura mîinilor Sale.

OMUL a murit odată cu încălcarea poruncii! De atunci omul este limitat în timp, nu mai are relaţie cu Dumnezeu, a fost privat de fericirea şi liniştea pe care le avea OMUL în Eden. Trebuie să precizez că vorbesc despre două entităţi distincte: OM şi om. Omul a murit, iar oamenii suntem noi!

În tot acest timp, de la OM până la noi, Dumnezeu a strigat prin prooroci: "Caut un OM", iar răspunsul era mereu acelaşi: "dar nu găsesc niciunul!". Şi, astfel, soarta noastră a devenit tragică. Dar, peste veacuri, Pilat din Pont a exclamat: "Iată OMUL!". El era Fiul lui Dumnezeu, care a venit ca prin jertfa Sa să dăruiască lumii viaţa, dar nu oricui, ci doar "celui ce crede în EL" şi vrea să devină OM!

Dumnezeu, prin Fiul Său, ne-a dat această posibilitate de a redeveni OAMENI. Isus a venit şi a adus în istoria omenirii o nouă lege: aceea a iubirii şi a iertării. Phil Bosmans afirma odată: "Lumea este prinsă într-un cerc mortal. Este căutat cel care a lovit primul nu pentru a fi iertat, ci pentru a i se întoarce lovitura. Isus a rupt acest cerc al morţii aducând calea iertării şi a iubirii!". "Întunericul nu poate fi învins prin întuneric; numai lumina o poate face! Ura nu poate fi învinsă prin ură; numai iubirea o poate face!". Şi aşa şi este. Isus, dragostea, a învins ura prin iubire, jertfă şi dăruire totală. Când toţi îl huleau şi se lepădau de El, El îi cerea lui Dumnezeu Tatăl să le ierte păcatele. OMUL care a adus noua lege şi îndreptarea în lume este Isus, lumina lumii, OMUL desăvârşit, modelul spiritual, prin a cărui jertfă avem iertarea de păcate! El este Marele Preot prin care avem şansa de a redeveni OAMENI.

Deci, ce înseamnă "a fi OM"? Înseamnă să ai o relaţie personală şi permanentă cu Dumnezeu Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt. Înseamnă să te încrezi în Dumnezeu, să doreşti să fii fiul Săi şi să respecţi poruncile Lui. Într-un cuvânt, să ai puritatea unui nou născut, să te încrezi în Dumnezeu aşa cum se încrede un copil în tatăl său şi să fii înţelept, bun şi iertător, să îndeplineşti binele şi să te fereşti de păcate încât să nu dai prilej celui rău să te învingă, aceasta înseamnă să fii OM!


Pentru mai multe informaţii
https://www.facebook.com/groups/IsusHristos.e.DomnulAleluia/
https://www.facebook.com/DigitalPhotographyWallpapers

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen